menu

Om Anna Toresdotter

 

Anna Toresdotter,  född 1956 i Luleå,. Medlem i Svenska Konstnärinnor och KRO.

 

Varför blir man konstnär? Ett pockande uttrycksbehov, en längtan efter att gestalta tankar och inre bilder… Jag växte upp i fotspåren efter morfar och morfarsfar som också sysslat med konst och kom igång i 25-årsåldern med vandringsutställningar i Sverige och utomlands, TV-publicitet och gestaltningsuppdrag åt Statens Konstråd. När jag träffade min man lämnade jag Norrbotten för Roslagen norr om Stockholm, där jag idag har ateljé, hem och familj.

Jag har arbetat med konstnärliga uppdrag för kommuner, landsting och Statens Konstråd, har gett ut böcker om min konst på eget och andras förlag och leder idag även webbkurser i måleri.

Mitt engagemang i forskning kring kulturens inverkan på liv och hälsa har lett till ett hundratal föreläsningar runt om i Sverige. På senare år har min konst och mina föreläsningar kommit att handla allt mer om hållbar utveckling.

I mina utställningar kombinerar jag gärna måleri med fler konstnärliga uttryck som konstbildspel till egen musik, dansföreställningar, berättande eller levande teater med publiken.

Välkommen att anteckna dig för mitt nyhetsbrev som kommer några gånger per år med aktuell info om vad jag har på gång i ateljén, om vernissager, kurser, föreläsningar och event.

 

”Anna Toresdotters oljemåleri är poetiska skildringar där ljuset talar, alltid med en skarpögd och detaljrik realism, innehållsligt ofta med ett engagemang i miljö och existentiella frågor.”  – Börje Ekström, f d museilektor Norrbottens museum

.

Mer om Anna:

Separatutställningar

Morfar, konstnären

TV-medverkan

Utgivna böcker

Om Anna Toresdotter