menu

Om Anna Toresdotter

 

 

Anna Toresdotter,  född 1956 i Luleå,.

Under 1980-talet inledde jag mitt konstnärskap med större vandringsutställningar i Sverige och utomlands och publicitet i TV-program.  På 90-talet flyttade jag till Roslagen norr om Stockholm där jag idag har ateljé, hem och familj.

Jag har arbetat med konstnärliga uppdrag för kommuner, landsting och Statens Konstråd, har gett ut böcker om min konst på eget och andras förlag och leder även webbkurser i måleri.

Mitt engagemang i kulturens inverkan på liv och hälsa utmynnade i ett hundratal föreläsningar i kombination med min konst runt om i Sverige. På senare år har min konst och mina föreläsningar kommit att handla om hållbar utveckling.

I mina utställningar kombinerar jag gärna måleri med fler konstnärliga uttryck som konstbildspel till egen musik, dans, berättande eller levande teater med publiken. Medlem i Svenska Konstnärinnor och KRO.

Välkommen att anteckna dig på min maillista för utskick om vernissager, kurser och event.

 

”Anna Toresdotters oljemåleri är poetiska skildringar där ljuset talar, alltid med en skarpögd och detaljrik realism, innehållsligt ofta med ett engagemang i miljö och existentiella frågor.”

                                                                                                                                                          – Börje Ekström, f d museilektor Norrbottens museum

.

Mer om Anna:

Utställningar

Morfar, konstnären

TV-medverkan

Utgivna böcker

Om Anna Toresdotter

GDPR