menu
Handbok

FÖRLÄNG DIN KURS HÄR

Anmäl dig här till en kurs eller till en förlängning av kurs.

LÄS MER: De gamla mästarnas metoder – skiktmåleri och moderna knep!

Lär dig skiktmåleri i olja och akryl. Min mest omfattande kurs!

LÄS MER: Målarkursen Lär dig måla ljus!

Förhöj ditt måleri i olja, akryl eller akvarell.

About: Learn to Paint Light

All info about the online course

FÖRLÄNGNING: De gamla mästarnas metoder – skiktmåleri och moderna knep!

Logga in här, du som har förlängt kursen, för att se alla lektioner i den ordning du vill.

LÄS MER: Komposition

En användbar kortkurs som hjälper dig komponera bättre!

FÖRLÄNGNING av Lär dig måla ljus

Logga in här, du som har förlängt kursen, för att se alla lektioner i den ordning du vill.

Läs mer om Färglära

En djup och bred kurs om hur du hanterar färgen

LÄS MER: Abstrakt måleri

Släpp loss och skapa fritt med abstrakt måleri!

LÄS MER: Mönster för hjärnvila och lek

Slappna av och ha kul med "doodeling"!

"Kursen är en av de bästa kurser jag gått! Så glad att jag satsade på just den här! "

"Det här är en fantastisk möjlighet att utveckla ditt seende och måleri. Annas kunskap och pedagogiska handledning är unik!"

– Margareta

"Jag kan varmt rekommendera kursen till andra och skulle säga att den är lärorik, inspirerande och pedagogisk!"

– Birgitta

"Tydliga instruktioner i inspirerande filmer att se om o om igen. En kurs fylld med kunskap både för nybörjare och erfarna. Väl värd sitt pris!"

– Cilla

"Det är den bästa kurs jag gått."

– Maria

"Tack för en jättetrevlig kurs! Upplägget var så intressant och du talar engagerat, tydligt och lättbegripligt. Du är en bra pedagog och trevlig att lyssna till."

– Pelle

"Det har varit lite julaftonkänsla när jag gått och väntat på att du ska lägga ut dina lektioner!"

– Anne

"Jag har redan rekommenderat dina kurser till andra, helt enkelt för att du är proffsig och bra på att dela med dig av dina kunskaper."

– Cilla

"Jag har haft en längtan efter att måla men inte riktigt kommit igång. Anna Toresdotter är en fantastisk inspiratör. En novis som jag fick en perfekt guidning in i måleriet."

– Mo

"Med ett förflutet på Konstfack och många egna utställningar (---) vet jag vad jag pratar om: Anna var inte bara var en skicklig och berörande konstnär, utan också pedagogisk, kunnig och varm och bjöd frikostigt på din kunskap. En oerhört stimulerande kurs!"

– Eva

"En kursledare med erfarenhet och kunskap som få. En professionell konstnär som kan lära ut! Rekommenderas varmt till alla som vill lära sig."

–Karolina

"En vacker, pedagogisk kurs som har gjort mig så glad. Jag har fått en grund att stå på. Den har fått mig att se på ett nytt sätt. Mycket värdefull återkoppling från Anna."

– Lis

"Kursen var en riktig Aha upplevelse. Sånt jag funderat och klurat på hur man gör blev så tydligt och bra beskrivet."

– Maria
arrow_forward
arrow_back

Konstnär Anna Toresdotter

Anna är yrkesverksam konstnär (medlem i KRO) bosatt i Roslagen, Stockholm. Hennes konst har presenterats i TV-program och böcker och hon har haft ett hundratal separatutställningar i Sverige och utomlands och utfört flera offentliga uppdrag bland annat för Statens Konstråd. Anna föreläser om sin konst och ger även webbkurser i måleri som idag haft över tusen deltagare.

Att syssla med måleri kan verkligen kännas berikande och är samtidigt så mycket lättare när man kan en del grunder. Många har haft glädje av webbkursen  Lär dig måla ljus eller De gamla mästarnas metoder – skiktmåleri och moderna knep.

Kursen “Lär dig måla ljus”

Ljuset i bilden är oftast det betraktaren först fastnar för men är inte alltid så lätt att få fram i måleriet. I kursen ”Lär dig måla ljus” får du i fem omfattande lektioner träna dig att se och gestalta ljus. Genom demonstrationer och övningsförslag erövrar du steg för steg ett nytt sätt att se och nya redskap för att uttrycka det. I den här kursen kan du arbeta i vilken teknik du vil. Du har tillgång till det inspelade materialet i fem månader och kan se allt om och om igen. Den här kursen är rätt ensam i sitt slag i Sverige och den har ofta blivit full innan kursstart.

Kursen “De gamla mästarnas metoder”

De gamla mästarnas metoder – skiktmåleri och moderna ibestår av sju innehållsrika lektioner. Här lär du dig tekniker som på smarta vis ger ett ökat djup och liv. till bilden.  Du behöver inte vara proffs, men det är bra om du har lite vana av måleri. Kursen riktar sig främst mot olja, men med inslag av akryl och tempera. (Vissa elever har istället enbart använt långsamtorkande akryl.) Du har tillgång till lektionerna i fem månader.

Kom igång med måleri

Det kan vara svårt att måla utifrån den tomma dukens oändliga möjligheter, då är det till stor hjälp att ha steg- för steg- metoder som vägleder, men samtidigt ger dig friheten att släppa loss dina egen kreativitet. Så är du sugen på att måla flyhänt abstrakt, att få utforska, leka och experimentera med nonfigurativt måleri så kan det här vara kursen för dig. Här får du roliga metoder för at skapa abstrakt på ditt eget vis och du får även även undervisning i färglära, materiallära och komposition. Du får lär dig hur du “ser som en konstnär” när du ska avbilda något och vi har kul med svartvitt i både “doodeling” och “frottage”. Detta är en bred kom-i-gång-kurs som startar direkt närhelst du köper den och du har därefter tillgång till alla lektionerna i fyra månader.

Det är en kurs där även du som inte har så mycket tidigare erfarenhet av måleri kan känna resultat, men är samtidigt tänkt att innehålla en hel del del matnyttigt för dig som hållit på ett tag. Den här kursen kan vara en present till någon som du vet vill komma över tröskeln och ta fram sin kreativitet!

 

Välkommen att läsa mer under flikarna om de olika kurserna,

Anna Toresdotter