menu
Handbok

ANMÄL DIG HÄR

Anmäl dig till kurserna här.

INFO om målarkursen Lek och Lär

Utvecklas och ha roligt

INFO OM MÅLARKURS I SKIKTMÅLERI

De gamla mästarnas tekniker – och moderna knep!

INFO OM ATT MÅLA LJUS

Läs allt om kursen här!

HÄR ÄR MÅLARKURSEN I SKIKTMÅLERI

De gamla mästarnas tekniker – och många moderna knep!

HÄR ÄR MÅLARKURSEN LÄR DIG MÅLA LJUS

Skapa bilder som berör – Lär dig måla ljus!

"Kursen är en av de bästa kurser jag gått! Så glad att jag satsade på just den här! " – Tidigare elev i onlinekurs. (Kurser startar tre ggr/år: 1:a januari, 1:a juni och 1:a oktober).

"Det här är en fantastisk möjlighet att utveckla ditt seende och måleri. Annas kunskap och pedagogiska handledning är unik!"

– Margareta

"Jag kan varmt rekommendera kursen till andra och skulle säga att den är lärorik, inspirerande och pedagogisk!"

– Birgitta

"Tydliga instruktioner i inspirerande filmer att se om o om igen. En kurs fylld med kunskap både för nybörjare och erfarna. Väl värd sitt pris!"

– Cilla

"Det är den bästa kurs jag gått."

– Maria

"Tack för en jättetrevlig kurs! Upplägget var så intressant och du talar engagerat, tydligt och lättbegripligt. Du är en bra pedagog och trevlig att lyssna till."

– Pelle

"Det har varit lite julaftonkänsla när jag gått och väntat på att du ska lägga ut dina lektioner!"

– Anne

"Jag har redan rekommenderat dina kurser till andra, helt enkelt för att du är proffsig och bra på att dela med dig av dina kunskaper."

– Cilla

"Jag har haft en längtan efter att måla men inte riktigt kommit igång. Anna Toresdotter är en fantastisk inspiratör. En novis som jag fick en perfekt guidning in i måleriet."

– Mo

"Med ett förflutet på Konstfack och många egna utställningar (---) vet jag vad jag pratar om: Anna var inte bara var en skicklig och berörande konstnär, utan också pedagogisk, kunnig och varm och bjöd frikostigt på din kunskap. En oerhört stimulerande kurs!"

– Eva

"En kursledare med erfarenhet och kunskap som få. En professionell konstnär som kan lära ut! Rekommenderas varmt till alla som vill lära sig."

–Karolina

"En vacker, pedagogisk kurs som har gjort mig så glad. Jag har fått en grund att stå på. Den har fått mig att se på ett nytt sätt. Mycket värdefull återkoppling från Anna."

– Lis

"Kursen var en riktig Aha upplevelse. Sånt jag funderat och klurat på hur man gör blev så tydligt och bra beskrivet."

– Maria
arrow_forward
arrow_back

Konstnär Anna Toresdotter

De har målarkurserna startar tre gånger per år, 1:a januari, 1:a augusti och 1:a oktober och leds av mig, Anna Toresdotter. Jag har varit verksam yrkeskonstnär sedan 80-talet, haft ett hundratal separatutställningar i Sverige och utomlands. medverkat i TV-program om min konst och gett ut böcker. Jag har utfört offentliga utsmyckningar åt Statens Konstråd och andra beställare. När jag åtog mig att undervisa en grupp målarintresserade insåg jag att ”delad glädje är dubbel glädje” och att förmedla mitt eget livsintresse blev också en del av min verksamhet. Idag har jag haft många elever och gläds åt att få se deras måleri utvecklas och åt att flertalet återkommer till en ny kurs. För vissa är målandet en fokuserad stund då tid och rum försvinner, för andra är det rent av läkande. Att syssla med måleri kan verkligen kännas berikande men är samtidigt lättare när man kan en del grunder.

Kursen “Lär dig måla ljus”

Ljuset i bilden är oftast det betraktaren först fastnar för men det är inte alltid så lätt att få fram. I kursen ”Skapa bilder som berör – Lär dig måla ljus” får du i fem omfattande lektioner träna dig att se och gestalta ljus. Genom många demonstrationer och övningsförslag erövrar du steg för steg ett nytt sätt att tänka. I den här kursen kan du arbeta i vilken teknik du vill och de första tio veckorna kan du på en sluten sida få feedback på dina övningar. Det går bra att vara nybörjare i den här kursen, då du här får här en del viktiga redskap som det underlättar att kunna från början. Du har tillgång till materialet i fyra månader och kan se allt om och om igen. Det går också bra att köpa en förlängning av kursen. Den här kursen blir oftast full innan kursstart, kanske för att det inte finns någon annan liknande kurs i Sverige.

Kursen “De gamla mästarnas metoder”

Kursen ”De gamla mästarnas metoder – skiktmåleri och moderna knep!” är den mest omfattande av mina kurser och innehåller sju lektioner. Här lär du dig skikttekniker som på smarta vis ger måleriet ett annat djup och liv. I den här kursen sammanfattar jag konsthistoriska tekniker med min egen långa yrkeserfarenhet och även om du inte behöver vara proffs är det bra om du har lite vana av måleri. Kursen riktar sig främst mot olja, men med inslag av akryl och tempera. (Vissa elever har istället använt långsamtorkande akryl.) I den här kursen ingår ingen individuell coachning, men på en sluten sida kan deltagarna se varandras övningar och kursen igenom ställa frågor till mig. Du har tillgång till lektionerna i fyra månader och efter det går det att köpa en förlängning på fyra månader ytterligare. Många har upplevt gemenskapen på den slutna facebooksidan som berikande och även den som själv väljer att inte lägga upp sina alster kan ha glädje av att se vad de andra gör och vilka svar de fått på sina frågor.

Välkommen att läsa mer under flikarna om de olika kurserna.

Anna Toresdotter