menu

Skiktmåleri – Lär dig om de gamla mästarnas tekniker!

Ge ytorna djup – och bilden mer liv 

Din målning blir kanske inte alltid så intressant och levande som du skulle vilja, trots balans i färger och komposition, ofta saknar bilden något.

De gamla mästarna…hur gjorde de? Hur fick de färgen att kännas så djup, hur fick de bilden så levande?

I den här kursen lär du dig en hel del om tekniker som använts under medeltid och renässans. Du får jobba från skiss till undermålning med mager färg, och till sist i lager med transparenta oljefärger och åstadkommer därmed ett djup i bilden som är svårt att få fram på annat sätt.

Anmäl dig här >>>

När du anmält dig kommer en faktura att mailas till dig.

 

Moderna tekniker

Du får även lära dig moderna sätt att arbeta i skikt med akryl som undermålning och olika knep som snabbt kan göra din bild mer levande och intressant när du t ex ska måla hav, himmel, grönska, porträtt och mycket annat.

Jag delar med mig av erfarenheter ur ett långt yrkesliv som konstnär och av tekniker som jag själv haft stor glädje av. Det är så härligt att måla och ännu härligare när man kan lite om skiktmåleri.

Du gör kursen när du vill, i lugn och ro hemma. Inga livemöten, inga tider att passa. Du har tillgång till kursen i fyra månader från kursstart.

 

Tidigare deltagare:

(Röster ur den skiktkurs jag tidigare gav live)

”Har gått många målarkursen tidigare men aldrig fått så många bra tips. Lärde mig mycket nya saker i denna trevliga kurs! ”

Agneta

”Anna är så otroligt inspirerande och kunnig. Det är en förmån att få ta del av hennes kurser – och skiktmåleri är en hel vetenskap!”

Åsa

”Intressant att få ta del av tekniker om hur man skapar djup. Bra handledning och handfasta råd i själva måleriet!”

Inga-Britt


Frågor och svar om kursen:

I vilka tekniker jobbar man?

Kursen handlar främst om oljemåleri men vi kommer även att använda akryl och någon gång tempera i undermålningar.

Vad kostar den?

Kursen kostar 3500:-

Behöver man kunna något innan?

Det underlättar med lite tidigare bekantskap med måleri i den här kursen, men du behöver alls inte vara något proffs. Var och en deltar och berikas på sin nivå.

När börjar den?

Efter inkommen betalning för du tillgång till kursen den 1 juni 2021. Kursen är under uppbyggnad.

Får man feedback på övningarna?

Feedback från läraren ingår inte i den här kursen, du gör den främst på egen hand, men på en sluten sida kan du om du har lust lägga upp dina övningar och ta del av andras. När du gjort kursen kan du ta en bild av dina övningar och skicka in för att få ett diplom.

Hur är kursen uppbyggd?

Totalt sju lektioner ingår. Varje lektion består av filmer med demonstrationer och övningar där jag steg för steg leder dig framåt. Du får en ny lektion varannan vecka och målar i din egen takt när du har tid. Du har tillgång till kursen i fyra månader från kursstart. 

Kan man avboka? 

Man har alltid 14 dagars ångerrätt på internetköp. Om du därefter på grund av omständigheter utanför din kontroll, exempelvis sjukdom, behöver avsluta kursen behöver du bara betala de lektioner som släppts plus en administrativ avgift på 20% av hela kurskostnaden.

Kan man förlänga?

Fyra månaders extra tillgång till lektionerna kostar 950:- vilket bokas när kursen är slut. 

Hör gärna av dig med frågor: anna@annatoresdotter.se

 


Fler röster från deltagare:

”Kursen har ett bra upplägg. Jag tror att både nybörjare och vi som målat tidigare kan tillgodogöra oss de här spännande teknikerna. Resultatet blir fantastiskt och ger motiven får ett härligt djup. Tiden bara springer iväg när man har roligt!”

Eva

”Kursens upplägg är en bra blandning mellan teori och praktiska övningar. Anna är en inspirerande lärare som har mycket att lära ut.”

Karin

” Kursen gav mig verkligen aha- upplevelser och insikter om hur jag får mina bilder mer levande. Anna är en mycket duktig pedagog och inspiratör.”

Kersti

”Bra teorigenomgångar, användbara konkreta tips och roliga övningar. Nu har jag inspiration och redskap för att kunna jobba vidare på egen hand. Tack!”

Irene

”Anna är en fantastiskt bra lärare som lär ut på ett enkelt och förståeligt sätt. Fick en riktig kick av att jag kan få till nåt! Vill definitivt gå flera kurser med henne!”

Randi