menu

Lek, lär och ha roligt 

I den här målarkursen som blir klar i april får du leka, skapa och samtidigt lära dig nya metoder.

Det är en kurs där du kan slappna av, ha kul och förhoppningsvis också känna dig nöjd med något du åstadkommit! Tanken är att du ska kunna se resultat även om du inte har så mycket tidigare erfarenhet av måleri. Det kan vara svårt att skapa något utifrån den tomma dukens oändliga möjligheter, då är det till stor hjälp att ha steg- för steg- metoder som vägleder, men samtidigt ger dig friheten att släppa loss dina egen kreativitet.

Anmäl dig till intresselistan här

Vad innehåller kursen? 

I den första lektionen bekantar vi oss med doodeling, ett lekfullt sätt att på en mängd olika vis skapa mönster som kan användas både till meditation, i social samvaro och som dekorativt skapande.

I lektion nummer två leker vi med färger och du får se hur du kan måla dekorativt och spontant i lager-på-lager med schabloner. I den här lektionen lär du dig även grundläggande färglära, undersöker dina egna favoritkombinationer av kulörer och färglägger en mandala på glas.

I den tredje lektionen berättar jag ingående om komposition och du lär dig hur du lättare kan komma vidare när du kört fast med en bild du vill förbättra. Vi övar sen detta genom att göra kollage av egna frottage. I dessa tre första lektioner tränar vi dessutom på att lära oss iaktta som en konstnär och…

i den fjärde lektionen  använder vi sen denna skärpta förmåga till att teckna och måla av något föreställande. I den fjärde lektionen får du också på ett enkelt vis lära dig skapa härliga abstrakta serier!

Vad kostar den?

Kursen kostar 1875:-

Vad ska man skaffa för material?

Vi arbetar i kursen med blyerts-, tuschpenna och med akrylfärger samt en flaska matt akrylmedium. Vi använder oss av ett prisvärt “Basic Kit” från Liquitex med de tre grundfärgerna, svart och vitt.  Du kan förslagsvis måla på både lös duk och några mindre uppspända dukar.

Hur ofta kommer lektionerna och hur lång tid tar de? 

Du kan ägna lektionerna några timmar eller flera dagar, beroende på hur stort du arbetar och mycket tid du vill avsätta för övningarna.

Får jag dela kursen med någon?

Kursen innehåller upphovsrättskyddat material och får inte spridas, men i den här kursen bjuder jag dig samtidigt att göra vissa övningar med en vän, eller familjemedlem. Att måla tillsammans kan vara ett kravlöst och befriande sätt att umgås.

Behöver man kunna något innan?

Det här är en lekfull kurs där inte förkunskaper fordras som samtidigt är tänkt att vara lärorik.

När börjar den?

Kursen startar när du köpt den och varannan vecka kan du  sedan ta del av en ny lektion.

Hur är kursen uppbyggd?

Det är inga livemöten, inga tider att passa utan du gör allt i din egen takt när du har tid. Varje lektion består av inspelade filmer med demonstrationer och sammanfattande texter med övningar där du steg för steg leds framåt. Du får en ny lektion varje vecka, totalt fyra lektioner och du har totalt sett tillgång till kursen i fyra månader.

Vilken teknik?

Vi använder blyerts, akrylfärger (Liquitex baxsic kit bestående av fem tuber) och tuschpenna.

Får man feedback på övningarna? 

I den här kursen ingår inte feedback och man har inte kontakt med andra som tar lektionerna, men man kan däremot bjuda in någon vän att göra övningarna tillsammans med.

Kan man avboka? 

Man har alltid 14 dagars ångerrätt på internetköp. Om du därefter på grund av omständigheter utanför din kontroll, exempelvis sjukdom, behöver avsluta målarkursen behöver du bara betala de lektioner som släppts plus en administrativ avgift på 20% av hela kurskostnaden.

Kan man förlänga kursen?

Fyra månaders extra tillgång till lektionerna kostar 950:- vilket du kan beställa närhelst du vill efter kursens slut.

 

Välkommen!